Terug naar Home

Medische oefentherapie en revalidatie

Medische oefentherapie is een gespecialiseerde vorm van bewegingstherapie die zich richt op het verbeteren van lichamelijke functies en het verminderen van klachten. Of je nu herstellende bent van een blessure, kampt met chronische pijn, of simpelweg jouw algehele gezondheid wilt verbeteren, onze therapeuten passen hun expertise toe om een op maat gemaakt oefenprogramma te ontwikkelen dat aansluit bij jouw specifieke behoeften en doelen.

Door middel van gerichte oefeningen en professionele begeleiding streven we ernaar om jouw bewegingsbereik te verbeteren, spierkracht op te bouwen en eventuele beperkingen te verminderen. Hierbij hoort ook kwalitatieve informatie die u meer inzicht geeft in de belastbaarheid en recuperatie van uw lichaam.

Screening van techniek bij loopsport, fietsen, krachttraining et cetera. Opmaken van oefenschema’s op maat voor thuis, fitness of sport in functie van blessurepreventie en revalidatie. Tips om je training slimmer aan te pakken. Advies over voeding en supplementen zijn ook mogelijk. Doorverwijzing naar personal trainer is mogelijk.

Wij streven ernaar om jouw bewegingsbereik te verbeteren, spierkracht op te bouwen en eventuele beperkingen te verminderen door middel van gerichte oefeningen onder leiding van professionele begeleiding. Onze therapie omvat ook waardevolle informatie om inzicht te geven in de belastbaarheid en het herstel van je lichaam. We voeren technische screenings uit voor activiteiten zoals hardlopen, fietsen en krachttraining.

Daarnaast stellen we op maat gemaakte oefenschema’s op voor thuis, in de sportschool of voor sportactiviteiten, met als doel blessurepreventie en revalidatie. Je kunt ook bij ons terecht voor slimme trainingsadviezen, en we bieden zelfs informatie aan op het gebied van voedingen supplementen. Indien nodig kunnen we je doorverwijzen naar een personal trainer.

Ons team van experten

Tim Willems

Master in musculoskeletal and sports physiotherapy
Ik beschouw mezelf eerder als coach dan als therapeut. De bedoeling is om een samenwerking op te starten waarbij u bij het buitengaan het gevoel krijgt dat positieve verandering mogelijk is.

Elias Vandendriessche

Master in musculoskeletal and sports physiotherapy
Ik ben ervan overtuigd dat de kinesitherapeut een waardevolle schakel kan zijn in een mensenleven zonder dat de patiënt er afhankelijk van wordt. Mijn hoofddoel is u te coachen naar zelfstandigheid en vertrouwen in uw eigen lichaam.

Herstel in comfort, omringd door enthousiasme en gezelligheid

Al twee keer heb ik kinesitherapie nodig gehad. De eerste keer was voor een tenniselleboog, de tweede keer was na mijn operatie aan de kruisband en meniscus. Beide keren werd ik op een professionele manier begeleid. Tim en Elias geven veel uitleg, werken goed samen en zijn steeds enthousiast. Het grote voordeel van deze praktijk is de fitnesszaal waar je als patiënt je oefeningen mag doen op de verschillende toestellen. Hierdoor is er veel afwisseling en bouw je op een goed tempo aan je herstel. Deze sessies lijken altijd snel voorbij te zijn dankzij de gemoedelijke sfeer en de leuke babbels.

Vanhooren Els
Leerkracht nederlands

Wij begeleiden u doorheen de pijn

In november 2022 werd ik patiënt omwille van een hernia. Gedurende een jaar werd ik hier elke keer goed ontvangen, vriendelijk benaderd en professioneel begeleid. Er werd steeds gezocht naar de best mogelijke manier om mijn pijn te verlichten en tegelijkertijd aan mijn pijnpunt te werken. Er werd geluisterd en ik kreeg steun wanneer het minder ging. Niet onbelangrijk: ik kreeg steeds een realistisch beeld voorgeschoteld over de progressie die ik zou maken tijdens mijn revalidatie. De fitness die aan de praktijk gekoppeld is, is de ideale setting om met oefenschema's aan de slag te gaan. Tussenin kon ik steeds rekenen op feedback en tips. Absoluut een aanrader!

Tamara Knudde
Leerkracht secundair onderwijs

Wij luisteren naar wat belangrijk is voor jou.

"Ik ben zeer tevreden van Tim en Elias. Ik heb de indruk dat ze zich regelmatig bijscholen en goed weten waarover ze praten. Bovendien worden de oefeningen helder en doeltreffend uitgelegd."

Corinne Dewilde
Administratief bediende

Wij betrekken u actief in de therapie

"De samenwerking met Fitneasy zorgt voor een uitstekende omgeving en uitgebreide variatiemogelijkheden bij de therapie! de communicatie en het inplannen van afspraken gaat vlot en flexibel."

Niels Corneille
Programmeur IT

Maak een afspraak

Wij staan klaar voor jou met mogelijke vragen die je hebt, je kan ons ook