Kinesitherapie


Meer uitleg over
Kinesitherapie
Wanneer heb je baat bij
Kinesitherapie
?
Je ervaart stijfheid of bewegingsbeperkingen
Je herstelt van een operatie of blessure
Je hebt een sportletsel
Je hebt last van rug- of nekpijn
Je hebt langdurige of terugkerende pijnklachten


Filosofie van de praktijk
Persoonlijkheid staat centraal. Op basis hiervan stellen we samen een plan op om op een realistische manier verandering te brengen in uw leven en lichamelijke vrijheid.
Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij u kunnen helpen op weg naar een gezonder en actiever leven. We kijken ernaar uit om samen met jou aan de slag te gaan!
Maak een afspraak
Wij staan klaar voor jou met mogelijke vragen die je hebt, je kan ons ook
Vaak gestelde vragen over
Kinesitherapie
Wat kan ik verwachten van een behandeling?
Wat heb ik nodig? Hoe gaat het in zijn werk?
Alle praktische en algemene vragen die je kan hebben voor een behandeling bij een kinesist.
Een sessie duurt 30 minuten. In die tijd wordt gewerkt aan manuele technieken, oefeningen, en indien nodig advies over houding of beweging. Na je sessie bij de kinesitherapeut kan je gratis nog 30 minuten zelfstandig verder oefenen in functie van je revalidatie. Zo krijg je extra tijd en ruimte om aan je herstel te werken, op je eigen tempo en met de juiste omkadering.
Bij acute klachten merk je vaak binnen enkele sessies verbetering. Bij chronische klachten is een langere behandelfase nodig. We bespreken dit na het intakegesprek, met realistische en haalbare doelstellingen, omdat dit sterk verschilt van persoon tot persoon.
Breng een doktersvoorschrift, identiteitskaart, documenten of verslagen van dokters en specialisten van medische onderzoeken, losse kledij en/of sportkledij, klevertje van het ziekenfonds, vermelden van eventueel voorafgaande behandelingen bij een collega in hetzelfde kalenderjaar.
Kinesitherapie is meer dan enkel behandelen – het omvat ook specialisaties zoals oefentherapie en educatie. In onze praktijk passen we technieken zoals dry needling, manuele therapie en myofasciale therapie niet los van elkaar toe. Deze specialisaties worden op een organische manier geïntegreerd, afhankelijk van wat het beste past bij jouw situatie en behoeften. We blijven continu bijscholen om de meest actuele zorg te kunnen bieden.
Een behandeling kan soms ongemakkelijk aanvoelen, maar mag geen hevige pijn veroorzaken. Alles gebeurt in overleg en op jouw tempo. Wederzijdse open communicatie is belangrijk om optimaal samen te werken aan je herstel.
Dat hangt af van je klacht en je herstel. Vaak start je met een reeks van 9 sessies. Bij bepaalde aandoeningen kan je recht hebben op een uitgebreidere reeks. We beslissen dit samen, en niets is verplicht.
Ja, met een geldig voorschrift wordt een groot deel terugbetaald via het RIZIV. Afhankelijk van je statuut (bv. verhoogde tegemoetkoming) kan dit bedrag variëren. Neem gerust contact met ons op als u het remgeld voor uw specifieke situatie wilt weten.
Ja, een voorschrift van de arts is noodzakelijk om in aanmerking te komen voor terugbetaling. Zonder voorschrift kan je nog steeds behandeld worden, maar dan wordt de sessie niet terugbetaald door de mutualiteit. Er is een wetsvoorstel in voorbereiding dat vanaf 2025 kinesitherapie zonder doktersvoorschrift mogelijk zal maken.
Een kinesitherapeut onderzoekt, behandelt en begeleidt mensen met lichamelijke klachten door manuele therapie, oefentherapie, en advies. Het doel is herstel, pijnverlichting en betere functie.
Praktische informatie
Doktersvoorschrift, identiteitskaart, documenten of verslagen van dokters en specialisten van medische onderzoeken, losse kledij en/of sportkledij, klevertje van het ziekenfonds, vermelden van eventueel voorafgaande behandelingen bij een collega in hetzelfde kalenderjaar.
Maak een afspraakTim Willems
Wellingstraat 29C / 8730 Beernem
Sportpark Drogenbrood