Terug naar Home

Kinesitherapie

Algemeen

Door middel van een gericht gesprek en klinisch onderzoek word een gepast behandelingstraject in kaart gebracht. Dit is voor iedere behandeling anders, aangezien iedere persoon uniek is. Wij bieden ook specialisaties aan door onze continue bijscholing. Dit houdt alles in van pre –en postoperatieve revalidatie, Pre -en Postnatale kine, houding -en bewegingsadvies, gerichte oefentherapie en levensstijl advies. Wij kunnen helpen bij de meeste lichamelijke klachten zoals lage rugpijn, nekpijn, schouderpijn, heup en knielast, hart revalidatie, gerichte oefentherapie en levensstijl advies, revalidatie na chirurgische ingrepen en meer. Huisbezoeken doen we enkel in Beernem.

We bevinden ons in het fitnesscentrum Fitneasy, waar iedereen welkom is, zonder de noodzaak van een fitness abonnement. Er is een ruime parking op het sportpark Drogenbroodt, zowel voor auto als fiets. Als u vragen heeft of als wij u ergens mee kunnen helpen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via e-mail of telefoon. Het is mogelijk om online een afspraak te boeken.

Filosofie van de praktijk

Waar wij denken het verschil te maken is u actief te betrekken in de therapie. Hierbij toetsen we kwalitatieve revalidatie af op uw verhaal. Persoonlijkheid staat centraal. Op basis hiervan stellen we samen een plan op om op een realistische manier verandering te brengen in uw leven en lichamelijke vrijheid. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij u kunnen helpen op weg naar een gezonder en actiever leven. We kijken ernaar uit om samen met jou aan de slag te gaan!

Pracktisch

Behandelingen gebeuren uitsluitend op afspraak. Bij een eerste afspraak gelieve plaats te nemen in onze wachtzaal vlak aan de ingang van Fitneasy Beernem.

Een Sessie met uw kinesitherapeut duurt 30 minuten. Bovendien kunt u, zonder extra kosten, langer  in de fitness blijven om uw persoonlijke oefeningen te voltooien. Als u komt voor actieve revalidatie, bieden we ook de mogelijkheid om eerder te komen opwarmen.

Op dit moment zijn we gedeconventioneerd om voortdurende kwaliteit te kunnen garanderen. Desondanks ontvangt u nog steeds de helft van de kosten terug via uw ziekenfonds. Ons tarief per sessie is 32 euro. Mensen met het statuut van verhoogde tegemoetkoming hebben recht op het RIZIV tarief. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Het is handig om de eerste afspraak indien mogelijk volgende zaken mee te brengen:

  • Doktersvoorschrift met daarop bevestigd klevertje van het ziekenfonds
  • Identiteitskaart
  • Verslag van medische beeldvorming of van de specialist
  • Gemakkelijke kledij en/of sportkledij
  • Vermelden van eventueel voorafgaande behandelingen bij een collega kinesist in hetzelfde kalenderjaar

Ons team van experten

Tim Willems

Master in musculoskeletal and sports physiotherapy
Ik beschouw mezelf eerder als coach dan als therapeut. De bedoeling is om een samenwerking op te starten waarbij u bij het buitengaan het gevoel krijgt dat positieve verandering mogelijk is.

Elias Vandendriessche

Master in musculoskeletal and sports physiotherapy
Ik ben ervan overtuigd dat de kinesitherapeut een waardevolle schakel kan zijn in een mensenleven zonder dat de patiënt er afhankelijk van wordt. Mijn hoofddoel is u te coachen naar zelfstandigheid en vertrouwen in uw eigen lichaam.

Herstel in comfort, omringd door enthousiasme en gezelligheid

Al twee keer heb ik kinesitherapie nodig gehad. De eerste keer was voor een tenniselleboog, de tweede keer was na mijn operatie aan de kruisband en meniscus. Beide keren werd ik op een professionele manier begeleid. Tim en Elias geven veel uitleg, werken goed samen en zijn steeds enthousiast. Het grote voordeel van deze praktijk is de fitnesszaal waar je als patiënt je oefeningen mag doen op de verschillende toestellen. Hierdoor is er veel afwisseling en bouw je op een goed tempo aan je herstel. Deze sessies lijken altijd snel voorbij te zijn dankzij de gemoedelijke sfeer en de leuke babbels.

Vanhooren Els
Leerkracht nederlands

Wij begeleiden u doorheen de pijn

In november 2022 werd ik patiënt omwille van een hernia. Gedurende een jaar werd ik hier elke keer goed ontvangen, vriendelijk benaderd en professioneel begeleid. Er werd steeds gezocht naar de best mogelijke manier om mijn pijn te verlichten en tegelijkertijd aan mijn pijnpunt te werken. Er werd geluisterd en ik kreeg steun wanneer het minder ging. Niet onbelangrijk: ik kreeg steeds een realistisch beeld voorgeschoteld over de progressie die ik zou maken tijdens mijn revalidatie. De fitness die aan de praktijk gekoppeld is, is de ideale setting om met oefenschema's aan de slag te gaan. Tussenin kon ik steeds rekenen op feedback en tips. Absoluut een aanrader!

Tamara Knudde
Leerkracht secundair onderwijs

Wij luisteren naar wat belangrijk is voor jou.

"Ik ben zeer tevreden van Tim en Elias. Ik heb de indruk dat ze zich regelmatig bijscholen en goed weten waarover ze praten. Bovendien worden de oefeningen helder en doeltreffend uitgelegd."

Corinne Dewilde
Administratief bediende

Wij betrekken u actief in de therapie

"De samenwerking met Fitneasy zorgt voor een uitstekende omgeving en uitgebreide variatiemogelijkheden bij de therapie! de communicatie en het inplannen van afspraken gaat vlot en flexibel."

Niels Corneille
Programmeur IT

Maak een afspraak

Wij staan klaar voor jou met mogelijke vragen die je hebt, je kan ons ook